România, doar 5 milioane turiști străini în 2024. Cum poate țara noastră să atragă mai mulți vizitatori?

România, doar 5 milioane turiști străini în 2024. Cum poate țara noastră să atragă mai mulți vizitatori? Sursa poza si informatii: Economica.net

În anul 2024, România a reușit să atragă puțin peste cinci milioane de turiști străini, însă cifrele ridică îngrijorări în industria turismului, conform declarațiilor Corinei Martin, secretarul general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR). Aceasta a evidențiat recentele sale discuții bilaterale din Tunisia, care a atras anul trecut 12 milioane de turiști străini, un număr impresionant pentru o populație de 11 milioane locuitori.

Investiții Insuficiente în Promovarea Turistică

Corina Martin atrage atenția asupra priorității unei strategii de promovare puternice pentru a spori numărul de vizitatori străini. Bugetul actual destinat promovării turistice din România este de doar două milioane de euro, o sumă insuficientă pentru a atrage mai mulți vizitatori internaționali. Ea subliniază importanța acestui aspect, mai ales într-un context în care 95% dintre turiștii din România sunt locali, ceea ce face vitală atragerea unui public internațional mai numeros.

Lipsa Conexiunilor Aeriene Interne

Un alt obstacol major în creșterea numărului de turiști străini este insuficiența zborurilor interne. Corina Martin explică că, deși numărul pasagerilor pe aeroporturile din România este în creștere, conectivitatea internă lasă mult de dorit. Aceasta afirmă că agențiile de turism se confruntă cu problema lipsei unor legături aeriene directe între destinațiile turistice importante ale țării. De exemplu, nu există zboruri directe care să conecteze Constanța cu orașe precum Timișoara, Sibiu, Oradea sau Cluj. Această lipsă de opțiuni de transport face mult mai ușor pentru un locuitor din Cluj sau Oradea să zboare către destinații externe precum Grecia sau Tunisia decât să călătorească intern.

Următorii Pași pentru Dezvoltarea Turismului

În cadrul Conferinței Anuale și Adunării Generale a Asociației Aeroporturilor din România, Martin subliniază că soluționarea problemelor de conectivitate ar trebui să fie o prioritate națională. Ea a declarat că industria ospitalității colaborează strâns cu directorii de aeroporturi și companiile aeriene pentru a îmbunătăți rețeaua de zboruri interne. Potrivit ei, un turist străin, chiar dacă ajunge cu ușurință în București, se poate confrunta cu dificultăți majore când vine vorba de accesarea altor regiuni turistice ale țării, precum Maramureșul, Bucovina sau Delta Dunării.

Pentru ca România să devină o destinație competitivă pe piața internațională a turismului, este imperativ să se faciliteze nu doar venirea turiștilor în Capitală, ci și explorarea vastelor atracții naturale și culturale ale țării. Mai multe zboruri interne sunt o necesitate pentru a realiza acest obiectiv, conchide Martin, subliniind că atragerea mai multor turiști nu doar că va revigora industria locală, ci va aduce și un impuls economic semnificativ.

Prin aceste eforturi coordonate de dezvoltare a infrastructurii și a strategiilor de marketing, România poate spera să își crească considerabil atractivitatea pe harta turismului global.


Cristian Toma

Cristian Toma are 34 de ani și este jurnalistul principal din spatele azi în Brașov. Născut în cartierul Șchei și îndrăgostit de orașul de la poalele Tâmpei, Cristian aduce zilnic în fața cititorilor poveștile reale ale orașului: de la știri de ultimă oră și inițiative locale, până la reportaje de teren cu suflet și context. Cu o voce calmă, privire atentă și o sete autentică de adevăr, Cristian e genul de reporter care preferă să asculte întâi, apoi să scrie. Îl găsești mereu cu microfonul în mână și o agendă plină, în inima comunității.

Știri Generale

Știri Generale
Bijuterie Arhitectonică Săsească din Brașov Se Pregătește de Renovare După 15 Ani de Neglijare
Carburanții s-au ieftinit semnificativ azi în benzinării. Cât costă benzina și motorina azi, 30 iunie
Câți bani au românii, la propriu. Fiecare cetățean deține sute de monede în afara sistemului- Date BNR
Cele mai mari zece pensii încasate în 2025 se apropie de 1 milion de euro. Cât a fost cea mai mare pensie plătită în Pilonul 2
Copac Prăbușit pe Aleea Tiberiu Brediceanu Ucide Tânăr de 27 de Ani
Cum să Inițiezi un Divorț în România Dacă Ai Avut Nunta în Străinătate?
David Popovici Scrie Istorie Cu Aur și Record European la 100m Liber în Samorin!
De ce Curge Apa din Frigiderul Tău No Frost? Explorăm Cauzele și Oferim Soluții
De marți, 1 iulie, ANAF va putea aplica amenzi tuturor furnizorilor de utilități! Dacă nu transmit factura în sistem, vor fi sancționați
Depunerea Formularului Fiscal la ANAF Până în Iunie 2025
Doi Tineri Decedați Într-un Accident Fatal După Urmărirea Poliției și Incendierea Mașinii Lor