Profesorul Adrian Modrișan din Brașov Critică Metodele de Predare a Matematicii la Evaluarea Națională

Profesorul Adrian Modrișan din Brașov Critică Metodele de Predare a Matematicii la Evaluarea Națională Sursa poza: bizbrasov.ro

Profesorul de informatică Adrian Modrișan de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov atrage atenția asupra necesității de a revizui metodele de predare a matematicii în școli, subliniind că elevii de clasa a IX-a manifestă tot mai des automatisme care le limitează capacitatea de a gândi critic.

Într-un interviu recent, profesorul Modrișan a observat că elevii se bazează excesiv pe memorarea și aplicarea mecanică a formulelor, fără a înțelege profund conceptele matematice. Această abordare îi împiedică să abordeze problemele într-un mod analitic și creativ.

„Elevii, de fapt, știu un set de formule și pur și simplu din baza lor de date, în funcție de exercițiu, selectează formula, o aplică și asta e tot. Foarte rar sunt puși în situația de problematizare”, a explicat profesorul Modrișan.

El sugerează că, în loc să se concentreze pe o schimbare a examenului de Evaluare Națională, ar fi mai benefic să se regândească modul în care se predă matematica, pentru a încuraja gândirea critică și capacitatea de a rezolva probleme complexe.

Această perspectivă vine în contextul în care Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov a fost gazda primului festival de educație matematică din România, DataMathLab, desfășurat în iulie 2024. Evenimentul a reunit profesori din țară și din străinătate, având ca scop transformarea modului de predare și învățare a matematicii, punând accent pe vizualizare și înțelegere profundă a conceptelor.

De asemenea, colegiul a obținut rezultate remarcabile la Evaluarea Națională, situându-se pe primul loc în județul Brașov, cu medii peste 9.

Aceste inițiative și rezultate subliniază importanța adaptării metodelor de predare pentru a dezvolta abilități analitice și creative în rândul elevilor, pregătindu-i astfel mai bine pentru provocările viitoare.


Cristian Toma

Cristian Toma are 34 de ani și este jurnalistul principal din spatele azi în Brașov. Născut în cartierul Șchei și îndrăgostit de orașul de la poalele Tâmpei, Cristian aduce zilnic în fața cititorilor poveștile reale ale orașului: de la știri de ultimă oră și inițiative locale, până la reportaje de teren cu suflet și context. Cu o voce calmă, privire atentă și o sete autentică de adevăr, Cristian e genul de reporter care preferă să asculte întâi, apoi să scrie. Îl găsești mereu cu microfonul în mână și o agendă plină, în inima comunității.

Știri Generale

Știri Generale
Ce Spune Codul Rutier despre Parbrize și Lunete Întunecate?
Ce Urmează După Eșecul la Bacalaureat? Soluții pentru Absolvenții Care Nu Promovează Examenul
Chiriașii din Brașov Pot Cumpăra Locuințele Ocupate, Ignorând Opoziția RIAL
Coliziune Fatală între un Autoturism și un Tir
Contestare în rândul polițiștilor locali din Brașov față de noile regulamente impuse de Primărie
Covorul roşu întins pentru Bulgaria. Vecinii de la sud de Dunăre au îndeplinit toate condițiile pentru aderarea la zona euro, la 1 ianuarie 2026, spune Eurogrup
Detaliile Conflictului
Dezbateri Asupra Majorărilor de TVA și Discrepanțe între Partide în Formarea Guvernului
Doi traficanți de droguri de mare risc reținuți, copiii preluați de autorități
ECOFIN va aviza azi că România nu și-a respectat angajamentul din planul fiscal
Europenii devin tot mai conștienți ca tariful reciproc de 10% va fi punctul de plecare într-un eventual acord comercial cu SUA