Drapelul Național, Onorat la Crucea Eroilor de Către Militari și Civili

Drapelul Național, Onorat la Crucea Eroilor de Către Militari și Civili Sursa poza si informatii: brasov.net

Expediție comemorativă în Bucegi: Militarii și civilii duc tricolorul la Crucea Eroilor

Cu ocazia Zilei Drapelului Național, sărbătorită anual pe 26 iunie, militarii din garnizoana Sfântu Gheorghe organizează o expediție cu o încărcătură simbolică deosebită: drapelul României va fi purtat până la Crucea Comemorativă a Eroilor Români din Primul Război Mondial, situată pe Muntele Caraiman, în Masivul Bucegi, pe 18 iunie.

Acțiunea, programată pentru marți, 18 iunie, are scopul de a omagia eroii care s-au jertfit pentru țară și de a promova un stil de viață sănătos. Traseul ales este unul de dificultate scăzută, accesibil și pentru cei care nu sunt obișnuiți cu drumețiile montane.

Participanții vor pleca de la Complexul Sportiv Piatra Arsă, vor trece pe la Cabana Babele și vor ajunge la Crucea Eroilor, unde drapelul va fi arborat pentru câteva minute. După acest moment de reculegere, grupul se va întoarce pe același traseu. Durata estimată a expediției este de aproximativ 4-5 ore.

Organizatorii invită atât militarii, cât și civilii din județul Covasna să participe la această acțiune. Lt. col. Mihai-Liviu Gaiță, comandantul Unității Militare Arcuș, a declarat:

"Pentru desfășurarea în condiții foarte bune a activității, omagierea eroilor ce s-au jertfit pentru unitatea, independența și suveranitatea patriei, precum și promovarea unui stil de viață sănătos, invităm pe această cale populația civilă a municipiului Sfântu Gheorghe și județului Covasna să participe alături de noi în această expediție."

Crucea Comemorativă a Eroilor Români din Primul Război Mondial, cunoscută și sub denumirea de Crucea de pe Caraiman, este un monument istoric amplasat la altitudinea de 2.291 de metri, în apropiere de Vârful Caraiman, în Masivul Bucegi. Construită între 1924 și 1928, aceasta are o înălțime de 39,3 metri și a fost ridicată pentru a cinsti memoria celor 30.000 de militari români căzuți în luptele de pe Valea Prahovei în timpul Primului Război Mondial.

Participarea la această expediție reprezintă o oportunitate de a adresa un omagiu eroilor naționali și de a încuraja comunitatea locală să se implice în activități care promovează sănătatea și solidaritatea.


Cristian Toma

Cristian Toma are 34 de ani și este jurnalistul principal din spatele azi în Brașov. Născut în cartierul Șchei și îndrăgostit de orașul de la poalele Tâmpei, Cristian aduce zilnic în fața cititorilor poveștile reale ale orașului: de la știri de ultimă oră și inițiative locale, până la reportaje de teren cu suflet și context. Cu o voce calmă, privire atentă și o sete autentică de adevăr, Cristian e genul de reporter care preferă să asculte întâi, apoi să scrie. Îl găsești mereu cu microfonul în mână și o agendă plină, în inima comunității.

Știri Generale

Știri Generale
Bijuterie Arhitectonică Săsească din Brașov Se Pregătește de Renovare După 15 Ani de Neglijare
Carburanții s-au ieftinit semnificativ azi în benzinării. Cât costă benzina și motorina azi, 30 iunie
Câți bani au românii, la propriu. Fiecare cetățean deține sute de monede în afara sistemului- Date BNR
Cele mai mari zece pensii încasate în 2025 se apropie de 1 milion de euro. Cât a fost cea mai mare pensie plătită în Pilonul 2
Copac Prăbușit pe Aleea Tiberiu Brediceanu Ucide Tânăr de 27 de Ani
Cum să Inițiezi un Divorț în România Dacă Ai Avut Nunta în Străinătate?
David Popovici Scrie Istorie Cu Aur și Record European la 100m Liber în Samorin!
De ce Curge Apa din Frigiderul Tău No Frost? Explorăm Cauzele și Oferim Soluții
De marți, 1 iulie, ANAF va putea aplica amenzi tuturor furnizorilor de utilități! Dacă nu transmit factura în sistem, vor fi sancționați
Depunerea Formularului Fiscal la ANAF Până în Iunie 2025
Doi Tineri Decedați Într-un Accident Fatal După Urmărirea Poliției și Incendierea Mașinii Lor