În această dimineață, polițiștii brașoveni au desfășurat 28 de percheziții domiciliare în cadrul Operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Inspectoratului General al Poliției Române. Acțiunea vizează un grup de persoane suspectate de comiterea unor infracțiuni grave, precum tâlhărie calificată, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și lipsire de libertate.
Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie – octombrie a.c., două tinere, de 23 și 21 de ani, din localitățile Racoș și Teliu, abordau bărbați în zona unui spațiu comercial de pe bulevardul Victoriei din Brașov. Sub pretextul oferirii de servicii sexuale, le determinau să consume în exces băuturi alcoolice. Profitând de starea de vulnerabilitate a acestora, le sustrăgeau bunuri de valoare, precum sume de bani, carduri bancare și telefoane mobile.
Sprijinite de alți doi bărbați, de 23 și 26 de ani, din Racoș și Apața, care retrăgeau sume de bani de pe conturile persoanelor vătămate, după ce obțineau cardurile și codurile PIN, grupul infracțional a acționat cu precădere în zona menționată.
Un alt bărbat, de 43 de ani, angajat ca agent de pază la spațiul comercial, facilita activitatea grupului, asigurându-se că acțiunile acestora nu sunt observate și identificând persoanele vulnerabile.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri, înscrisuri și terminale mobile. Cei cinci suspecți au fost conduși la sediul unității de poliție, iar în urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii față de toate persoanele implicate, care au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Brașov.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Secțiilor de Poliție Rurală Feldioara și Hoghiz, precum și al celor cinci secții de poliție urbane din cadrul Poliției Municipiului Brașov.
Autoritățile continuă cercetările pentru a stabili întreaga amploare a activității infracționale și pentru a identifica eventuale victime suplimentare.